X

Menu

Idee Management Platform Crowdicity

Zonder instroom, doorstroom én uitstroom van goede ideeën, geen innovatie. Het structureren en aantrekkelijk maken van het idee management proces vormt in onze visie de absolute basis voor meer innovatiekracht. Daarom bieden wij onze klanten het online Idee Management platform van Crowdicity aan dat wij geheel in de eigen huisstijl van hen opzetten. Wij bieden onze klanten daarmee een zeer herkenbaar en vooral gebruikersvriendelijk idee management platform voor het verbeteren van de dagelijkse innovatiekracht.

Demo aanvragen

Wilt u Crowdicity via een demo ervaren? Stuur dan een bericht met uw naam en telefoonnummer naar meerinfo@novigi.nl. Wij nemen dan contact met u op.

uitdagingen-scherm

Idee campagnes

De kern voor het effectief toepassen van idee management in ons platform vormt het definiëren van uw idee campagne. Of het nu gaat om het verkrijgen van feedback op een intern organisatievraagstuk, het zoeken naar input voor nieuwe productvariaties of het managen van een Innovatie Award competitie. Ons platform biedt u de tools om de campagnes per type uitdaging op maat in te richten.

Een krachtige USP van het Crowdicity platform zijn de stadia die u per campagne kunt activeren. Zo kunt u de beste ideeën met behulp van vooraf ingestelde spelregels boven water krijgen. Dit kan met behulp van tijdsinstellingen al dan niet in combinatie met zelf ingebrachte stadia. Hiermee kunt u handmatig (via moderators) dan wel automatisch (op basis van scores) een idee naar een volgend stadium in de ‘funnel’ brengen.

Per stap van een campagne bepaalt u wie mogen participeren. Voor het genereren van ideeën m.b.t. een uitdaging nodigt u bijvoorbeeld alle medewerkers, maar ook een geselecteerde groep partners uit om ideeën in te brengen en te verrijken. En voor het bepalen van de haalbaarheid wilt u bijvoorbeeld dat alleen uw management- of expertteam vervolgens de top 10 ideeën beoordeelt. Of u maakt u een idee campagne geheel open voor uw (potentiële) klanten. Of legt u via het platform een vraagstuk voor aan een selectieve doelgroep zoals een klantpanel. De variaties zijn eindeloos.

Deel ideeën en kies de beste

Het invoeren van een idee kan in ons platform met ondersteunende afbeeldingen, documenten, websitelinks en/of video’s. Als manager van een campagne kunt u middels flexibele ideeformulieren daarbij de (verplichte) vragen stellen welke de juiste focus ondersteunt van uw uitdaging. Dit template/formulier kan per campagne verschillen. Maar ook per stadium binnen een campagne kunt u eventueel extra vragen of invulvelden toevoegen!

De wijze hoe deelnemers kunnen stemmen en commentaar toevoegen is per stadium instelbaar. Werken met likes of juist met meer uitgebreide scorecards, het kan allemaal. Crowdicity kent ook geavanceerde functies om spam voting tegen te gaan en moderators de mogelijkheid te geven ongewenste input binnen de community te verwijderen. U bepaalt uiteindelijk zelf op welke wijze de deelnemers de voortgang van ideeën binnen de community terugzien. Bijvoorbeeld via een top 10 ideeënlijst met de meeste stemmen op een dashboard.

idee-overzicht
crowdicity_screenshots_connect-520bc0800040b

Werk samen. Betrek mensen binnen én buiten uw organisatie

Onverwachte samenwerkingen tussen medewerkers uit verschillende teams, vestigingen en/of landen. Consumenten of partnerpanels betrekken. Wij bieden u het platform om deze mensen samen te brengen.

In Crowdicity krijgt en onderhoudt iedere deelnemer zijn of haar profiel, waarbij u ook zelf de gewenste profielvelden kunt instellen. Iedereen krijgt het een goed inzicht in de bijdragen van een deelnemer. Daarbij kunt u binnen de community zoeken naar bepaalde experts. Deelnemers kunnen aangeven wie ze willen volgen. Of nieuwe deelnemers introduceren en betrekken, waarbij u zelf per idee campagne de eventuele restricties bepaalt.

Stimuleer betrokkenheid

Een krachtig instrument om de community betrokken te houden bij uw idee management proces is het eigen geïntegreerde email management systeem. Het maken van eigen branded email templates om de community te informeren is eenvoudig. Gebruikers kunnen in Crowdicity zelf aangeven welke alerts ze willen krijgen als er een activiteit plaatsvindt. En ook bepalen ze zelf welke informatie op hun zogenaamde ‘activity stream’ van het persoonlijke dashboard naar voren komt.

Wij bieden de optie om Gamefication toe te passen, waarbij activiteit binnen de community op basis van uw eigen inzichten wordt ingesteld en beloond. Tot slot is de Blogging engine een zeer populaire optie om betrokkenheid te vergroten. Inspiratie, inzichten, annonceringen of het opzetten van FAQ. Allemaal voorbeelden van Blog content om uw eigen Crowd te stimuleren.

crowdicity_screenshots_improve-520beb9d88eb0
crowdicity_screenshots_customi-520d15a13dc25

Pas uiterlijk en inrichting aan eigen wensen aan

Naast het flexibel instellen van iedere idee campagne kan ons platform zonder programmeerwerk ook de look&feel krijgen die past bij de huisstijl van uw organisatie. Kleurschema’s, achtergronden, logo’s, banners en buttons. Het is allemaal instelbaar. De structuur en opzet van de schermen is intuïtief en de overeenkomst met de gangbare social media platformen geven snel een vertrouwdheid aan gebruikers om met de tool te werken.

Naast deze instelbare opties kent ons platform een eigen content management systeem om extra pagina’s aan het platform toe te voegen. Al dan niet in combinatie met HTML en snippets van derden zoals bijvoorbeeld YouTube. Tot slot leveren wij u diverse widgets om het platform te integreren binnen bijvoorbeeld uw eigen Intranet of andere websites.

Analyse en vergroten kennis

Met de invoer van Idee Management begint de opbouw van een enorme schat aan kennis voor uw organisatie. Een kennisbank met ideeën op basis van thema’s en (meta)tags. Met inzicht in skills en kennis van alle deelnemers. In een oogopslag ziet u de meest populaire ideeën of de ideeën waar veel actuele interactie binnen de community is.

Het zoeksysteem van ons platform maakt het eenvoudig om (historische) informatie boven water te halen. En het admin dashboard geeft geautoriseerde gebruikers grafisch overzicht over de voortgang en resultaten van uw uitdagingen. Tot slot biedt de standaard export optie in CSV formaat een schat aan extra analyse mogelijkheden in solutions zoals Excel of BI-systemen.

crowdicity_screenshots_build_k-520c9fe70f9aa
crowdicity_screenshots_access_-5203c23a7b095

Toegankelijkheid

Ons idee management platform is een zogenaamde responsive systeem, waarbij de applicatie afhankelijk van het device (zoals een tablet, laptop of smartphone) de juiste gebruikersinterface toont. Waar u ook bent en met welke device u ook werkt, met de toegang tot het Internet heeft uw community ook direct toegang om te participeren in de idee campagnes die voor hen zijn opengesteld!

De integratie opties zoals Single Sign on (SSO) en integratie met social media inlog credentials zoals die van Facebook, LinkedIn en Google+, maken de stap voor uw beoogde deelnemers om met Idee Management aan de slag te gaan nog eenvoudiger.

Het platform biedt de mogelijkheid om zowel exclusieve toegang als geheel vrij toegankelijke toegang (open innovatie) te ondersteunen. Of juist een combinatie daarvan. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij u de fase ‘idee generatie’ open stelt voor iedereen, maar waarbij u vervolgens een expert team de top 3 ideeën laat kiezen op basis van haalbaarheid of andere scoremethodieken. En deze top 3 vervolgens weer ‘open’ voorlegt aan de gehele community om daarmee via een finale stemronde een Innovatie Award uit te reiken.

Veilig in de Cloud

Ons idee Management platform is een hosted applicatie waarmee u zonder noemenswaardige ICT kennis en betrokkenheid snel aan de slag kunt. Novigi zorgt voor de technische lancering van het platform, waarna u al dan niet in samenwerking met Novigi (zie ook Onze aanpak) het platform en uw eerste uitdaging kunt inrichten met behulp van de beheertools.

installation_icon_v2-5209040a6b032

Demo aanvragen

Wilt u Crowdicity via een demo ervaren? Stuur dan een bericht met uw naam en telefoonnummer naar meerinfo@novigi.nl. Wij nemen dan contact met u op.